/ Jak získat schengenské vízum za 5 let?

Jak získat schengenské vízum za 5 let?

Otázka, jak získat Schengenvízum po dobu 5 let, vzrušuje mnoho lidí. Zejména ti, kteří chtějí hodně cestovat bez omezení. Samozřejmě, dlouhodobé vízum dává takové příležitosti. Ale jak to udělat?

jak získat schengenské vízum po dobu 5 let

Co potřebujete vědět?

Před příběhem, jak získat Schengenvízum po dobu 5 let, stojí za to dát obecnou definici tohoto dokumentu. Je to docela jednoduché. Zaprvé, pečeť v zahraničním pasu, která dává osobě možnost opakovaně navštěvovat jakoukoli evropskou zemi, se také nazývá multivisa. Je to velmi výhodné. Soudce pro sebe: s takovou pečeť v "zagranu" má člověk kdykoli možnost navštívit cizí země.

Vydávají se obvykle po dobu 6 měsíců a až pětroky. A jakmile vstoupí osoba na schengenské území, má příležitost, bez překážek, překračovat hranice evropských států. Přesto však doba pobytu v určitém státě nesmí přesáhnout 90 dnů za pololetí. Toto jsou pravidla.

 jak získat schengenské vízum po dobu 5 let nezávisle v Samaru

Důležité nuance

Mnoho lidí se zajímá o to, jak získat Schengenvíza na dobu 5 let a zda je to v zásadě reálné. Pochybnosti lze pochopit, protože tento proces je skutečně obtížný. Za prvé, je potřeba mnoho dokumentů, které zajistí, že aplikace bude potvrzena. Zadruhé, je třeba zvážit závažný důvod, proč se chce člověk učinit vícenásobným vízem. To znamená, že musíme ospravedlnit svou touhu často navštěvovat cizí země.

Ale dostat multivisa do "prázdného" pasutéměř nemožné. K tomu dochází jednou za tisíc případů. V "Zagran" by měla být razítka alespoň jednou udělena schengenské vízum. V jiných případech zastupitelské úřady některých států tuto žádost ani nezajímají.

Proč je nutné mít alespoň jeden "Schengen"pas? Na velvyslanectví se to považuje za záruku toho, že osoba, která požaduje multivisa, je spolehlivým turistou. To znamená, že naposledy odešel do zahraničí, vrátil se do své vlasti, nesnažil se zůstat a nečinil v jeho státě nic nezákonného (to je také všechno uvedeno v dokumentech a vstoupilo do běžné počítačové základny).

Za zmínku stojí ještě jeden důležitý nuanceJak získat schengenské vízum na 5 let. Některé země jsou více či méně věrné tomuto problému. To znamená, že při použití "prázdného" pasu na velvyslanectví Španělska, Francie, Finska, Itálie nebo Řecka může osoba získat souhlas.

jak získat vlastní schengenské vízum v Moskvě po dobu 5 let

Pravidla vstupu

Pokud se člověku podařilo vyřešit problém "jak získat schengenské vízum po dobu 5 let" - je to skvělé! Ale! Měl by vědět více o některých důležitých bodech.

Za prvé, většinu termínu, běhemkterý má zůstat na zahraničním území Evropy, je třeba držet se v zemi, která vydala vízum. Můžete dát příklad. Řekněme, že německé velvyslanectví vydalo člověku multivisu. Takže od 90 dnů musí na svém území strávit nejméně 50 lidí. A první záznam musí být také předložen státu, který dokument vydal. Cestu pohybu je proto třeba předem naplánovat. V opačném případě mohou na hranici vzniknout otázky.

Dokumenty

Mluvíme o tom, jak získat schengenské vízumpo dobu 5 let nezávisle v Samarě av dalších ruských městech je třeba poznamenat ještě jeden důležitý bod. Toto je seznam toho, co lidé potřebují předložit na konzulátu při podání žádosti o multivisa.

První je zahraniční pas. Bude muset zůstat platný tři měsíce po návratu osoby z země, kde plánuje jít. Také je nutné vyhotovit fotokopie stran občanského pasu. Ti, kteří mají informace o registraci pobytu, rodinném stavu a obecných údajích. Dokonce i když je 14. stránka prázdná (to znamená, že potenciální turista nemá manžela), musíte ji ještě zkopírovat.

Je důležité poskytnout informace o dříve přijatých vízech. Nebude nadbytečné předkládat starý pas nebo jeho kopii. Stále potřebují tři fotografie pro vízum.

 jak získat schengenské vízum na 5 let v Petrohradě

Co jiného bych měl připravit?

Kromě výše uvedeného je nutné, aby se prezentovalosvědčení z pracoviště. Bez něho nebude vydáno schengenské vízum na dobu 5 let. Jak získat tuto pomoc? Kontaktujte oddělení lidských zdrojů. Mělo by obsahovat maximální informace o postavení osoby a společnosti, ve které pracuje. Plat by měl také uvést.

Předložte originál knihy práce a jejíhofotokopie je také potřeba. Kromě certifikátu solventnosti. Obvykle máte dostatek bankovních výpisů (za poslední měsíce). A to musí být určitá částka. Výpočet obvykle připadá na skutečnost, že jeden den potřebuje turisty 60 eur. To znamená, že pokud chce člověk cestovat do zahraničí na předepsaných 90 dní, měl by mít jeho účet minimálně 5 400 eur. Vzhledem k současné míře je to někde kolem 380 000 rublů.

A samozřejmě je to nejdůležitější jistotamuž se vrátí do Ruska. Všechny dokumenty budou dělat. .. Potvrzení rodinných vazeb, například, nebo dostupnost nemovitostí, vlastní podnikání, atd. Obecně platí, že konzulát musí pochopit, že člověk nemá v úmyslu zůstat v jejich stavu.

Stále potřebují zdravotní pojištění. Otevřete jej na tratích, během nichž se potenciální turisté chystá do zahraničí. A samozřejmě budete muset ukázat letenky v obou směrech a doklad potvrzující, že osoba má bydliště v zahraničí. Může to být hotelová rezervace nebo pronájem.

A stále potřebujete dotazník. Zde je třeba podrobněji vysvětlit.

jak získat vlastní schengenské vízum po dobu 5 let

Jak vyplnit žádost

Dotazník se skládá ze čtyř listů obsahujících 37bodů. Od první do dvacáté otázky týkající se totožnosti žadatele. Jeho celé jméno, datum a místo narození, občanství, informace o cizím cestovním pasu a pracovišti nebo studiu.

Od 21. do 30. vydáníplánovaný výlet. Cílem, kterým chce člověk jít, je počet vchodů (v tomto případě je nutné uvést MULT - "opakovaně"), země hlavního bydliště a stát vstupu. Také musíte zadat počet dní, během kterých ruský občan plánuje zůstat tam. Rovněž je třeba poznamenat informace o dříve vydaných vízech. Ve stejném bloku se nachází odstavec o otiscích prstů (otisky prstů).

Další otázky se týkají bydlení a rodinných vazeb (pokud existují). Žádost je vyplněna v ruštině a angličtině (nebo v jazyce hostitelské země).

Náklady

Mluvíme o tom, jak získat schengenské vízumsám v Moskvě a dalších ruských městech 5 let, nemluvě o téma týkající se nákladů na tento postup. Obecně platí, že konzulární poplatek pro občany naší země činí 35 eur. Ale to je, když jdete na velvyslanectví a vypořádat se s celým procesem samotným. Mnoho lidí se rozhoduje zjednodušit svůj život. A obrátili se na vízová centra. Vše je tam mnohem dražší. Například, pokud člověk potřebuje multivisa v Německu nebo Itálii, budete muset zaplatit asi 750 eur (částka se liší v závislosti na města a jeho služeb). A to je asi 53 000 rublů! Proti dvěma a půl tisíci (tolik stojí 35 eur). Samozřejmě, že víza centrum bude mít pádný pomoci, ale je to stojí za to peníze - to už dělá každý jednotlivě.

Schengenské vízum na 5 let, jak se dostat

Časování

O tom, jak se dostat, bylo řečeno hodněSchengenské vízum na 5 let. V Petrohradě to může být také provedeno a algoritmus akce bude stejný. Konečně je třeba zmínit otázku týkající se načasování vypracování tohoto dokumentu.

Pravidlem je: Čím delší je plánovaná cesta, tím delší bude aplikace. A pokud se doporučuje předložit doklady pro běžné jednorázové vízum po dobu nejméně 2-3 týdnů, pak byste se měli v tomto případě starat o měsíc a půl. Proč? Protože dokumenty budou kontrolovány se zvláštní péčí. Přesto existuje rozdíl: vydat vízum na 3 měsíce nebo 5 let.

Přečtěte si více: