/ Jak získat občanství USA?

Jak získat občanství USA?

Občanství USA lze získat třemi způsoby:

  1. pokud je alespoň jeden z rodičů předmětem nebo předmětem tohoto státu;
  2. od narození (jestliže člověk viděl světlo ve Spojených státech, i když oba rodiče jsou cizinci);
  3. naturalizací.

Tento poslední bod je nejvíce zajímavý pro naše krajany, kteří emigrovali do ekonomicky rozvinuté země a kteří sní o tom, že zde získají všechna práva obyčejných Američanů.

Občanství USA
Občanství Spojených států mohou nárokovat osoby,kteří dosáhli věku 18 let a kteří žili v zemi po dobu pěti let ve statutu rezidenta. Nová národní bezpečnosti podtrhuje Act z roku 2004 přinesla výrazné výhody těm, kteří sloužili nebo slouží v ozbrojených silách státu, jakož i pro jejich rodiny. Například, osoba s trvalým pobytem na území Spojených států a pouze jeden rok služby v armádě, mohl požádat o občanství. A zákon ho osvobozuje od placení nejrůznějších poplatků za předkládání dotazníků. Kromě toho zákon o Defense umožňuje naturalizovaní i ti cizinci, kteří nemají status trvalého pobytu, pokud prokáží, že se zúčastnili bojových operací v rámci amerických vojáků ve druhé světové válce, Koreji a Vietnamu konflikty, nebo v „Desert Shield“ operace a "Trvalá svoboda".

Dvě občanství v USA

Žadatelé o státní občanství USA požádají o službuObčanské a imigrační balíček potřebných dokumentů a vyplněný formulář č. 400 (žádost o naturalizaci). O šest měsíců později (někdy za 8 až 9 měsíců) tento státní orgán učiní pro žadatele klíčovým rozhodnutím: zda má vyhovět žádosti nebo odmítnout. Doporučujeme konzultovat s nezávislým právníkem před vyplněním formuláře a pohovorem s důstojníkem Citizenship Service, který vám sdělí, které dokumenty chcete předložit a pomoci vyplníte dotazník.

Dvě americko-ruské občanství

V případě, že vaše žádost o naturalizaciobdržel odmítnutí, můžete znovu podat doklady o občanství Spojených států do 30 dnů ode dne odmítnutí. K tomu je třeba vyplnit formulář č. 336 (žádost o revizi rozhodnutí), shromáždit potřebné doklady, které prokazují protiprávnost odmítnutí a zaplatit poplatek. Do uplynutí šesti měsíců ode dne předložení tohoto dokumentu je Imigrační služba povinna jmenovat druhý rozhovor. Ale i když tentokrát jste se nezdařil, můžete zkusit své štěstí kontaktováním Federálního okresního soudu.

Mnoho Rusů, kteří nechtějí radikálněpřerušit vztahy s vlasti, má zájem o otázku: je dvojí občanství dovoleno v USA? Je třeba poznamenat, že pro státní příslušníky tohoto státu, kteří již mají pas, je to povoleno. Také nebude mít problémy s těmi, kteří se stali Američanem při narození. Osoby, které prošly procesem naturalizace, však teoreticky mohou ztratit své nově získané občanství, pokud se nezřeknou svého předchozího občanství.

Na slavnostním představení pasu, nové Američanyberou přísahu, kde zejména slibují, že se vzdávají své staré státní příslušnosti. Proto je nemožné mít dvojí občanství USA-Rusko legálně. V praxi se však ministerstvo zahraničí aktivně nezabývá těmi, kdo si nedodrželi sliby a nadále navštěvují staré přátele a příbuzné pod ruským pasem. Navíc v Rusku má taková osoba stejná práva jako všichni její bývalí krajané.

Přečtěte si více: